pondělí 2. června 2014

#KikijeveVídni2014

Krásné pondělí! :)
 Prater při nedělní procházce

Omlouvám se, že jsem se dlouho neozvala, ale maturita mi dala zabrat. Nyní si užívám opět Vídeňských "prázdnin." Teda, pokud se to dá prázdninama nazvat. Hledám si práci a čekají mě ještě přijímačky. Což mě připomíná, že bych měla napsat motivační dopis a vyplnit jakýsi test. Deadline je až příští týden. Takže vlastně času dost! :D

Dnešní odpoledne jsem strávila na úřadě. Hodinu jsem hledala, kde vůbec je. (cca10 minut pěšky od kolejí) Pak jsem se naštvala a šla si koupit do Hoferu kredit, abych si mohla zapnout data a navigaci. :D A hnedka jsem byla úspěšná... Musím však říct, že úřady v Rakousku jsou snad horší než u nás. 2 otevřené přepážky, které vyřizují vše. Od Meldezettel (přihlášení k pobytu) po pasy a OP. Jen na Meldezettel bylo 50 lidí, takže jsem tam strávila přes 2 hodiny. Uff!
Když přijdete po 13. hodině z úřadu a nemáte chuť vařit :D
Mé staronové poznatky:
Nechápu, proč je na každém rohu Billa, (jen my máme 3 Billy do 5 minut pěšky - strašný luxus oproti Brnu) ale v neděli jsou všechny zavřené? Pokud něco potřebujete nutně koupit, tak přeji hodně štěstí v Prateru - tragédie!
Divné procházet kolem škol, slyšet křik dětí a mít prázdniny...

Zažila jsem slavnou frontu na banány - aneb, když místo obvyklých 2 € stojí pouze 80 centů! :D Hned jsem si 3 vzala (jsem chudý student)

Zahrada Augarten
 Užijte si zbytek pondělí a celý pracovní/školní týden, já jdu otvírat skripta a psát motivační dopis, držte mi palce! :)


4 komentáře:

  1. Hodně štěstí při hledání práce. Určitě se brzy zadaří, uvidíš :) Na přijímačkách budu moc držet palce!

    OdpovědětVymazat
  2. Omlouvám se, že ignoruju zbytek a zaměřila jsem se jenom na poslední obrázek, ale musela jsem se pousmát, když jsem viděla nápis na knize. Mathematik für bych ještě přečetla, ale to další slovo je naprosto šílené. Ať žijí německé složeniny! :D XD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky je miluji :) Člověk se nemusí učit spoustu zbytečných slovíček navíc :D

      Vymazat