sobota 14. června 2014

Mé první krůčky hospodyňky

To, že už nebydlím u rodičů, znamená spoustu běžných starostí.
Takové ty základní jako je vaření, praní, žehlení.
Protože nemůžu chodit pořád v tom stejným. A nejsem prase.

Pračka na koleji samozřejmě je, jen se sušákem to budu muset ještě nějak vymyslet.
A na žehlení potřebuji dvě věci - žehličku a žehlící prkno.
Žehlička nebyla problém, doma jsme 2 měli, tak jsem si jednu odvezla.

Ale žehlící prkno si musím koupit.
Jako z prvních mě napadá IKEA. Dobře ji z nám z ČR, navíc po hledání na internetunetu se žehlící prkno jeví jako jedno z nejlevnějších.


Dojedu do IKEI.  
Pokud byste potřebovali i vy během pobytu ve Vídni navštívit IKEU, dostanete se sem autobusem 24A, který odjíždí z Kagraner Platz (zastávka U1). Zastávka u IKEI se jmenuje Gewerbepark Kagran. 

1. mise úspěšně splněna - neztratila jsem se.
2. mise splněna o trochu později - našla jsem žehlící prkno. :D

3. mise = POMOOC!
Vždyť je to těžký! (jako prase!)

Nastává 5minutové rozhodování, jestli bych ho zvládla odnést. Nejprve k pokladně, poté na zastávku, jednou přestoupit, podruhé přestoupit, dopravit na ubytovnu...
Poprvé lituji, že nemám žádné auto. 
Po dalších 10 minutách rozhodování s těžkým srdcem zjišťuji, že odnést to fakt nezvládnu. Odnáším si alespoň potah na prkno a provizorně si na něm žehlím mé trika do práce.
Prkno bude muset měsíc počkat (a pak nenápadně nacpu taťkovi do auta, až bude mít cestu kolem! :))

Zdroj obrázku:  IKEA

5 komentářů:

  1. Ber to optimisticky, lepší, než mít prkno a postrádat žehličku. :D
    Připomíná mi to moje nadšení, když jsem si zařizovala akvárko. Neměla jsem tašku, ale dotáhla jsem domů 15 kg akvarijního písku v silném lijáku. :D Ono 15 kg nezní jako "moc", ale když na to člověk nemá tašku a musí to nést 2km v náručí... tak ještě vypadá jako debil. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, musím zůstat optimistická :D

      No, naprosto tě chápu. Já už táhla tolik věcí... Např. jednou batoh, cestovní tašku a 2 obrovské prací prášky - tak 20 kilo mohly mít :D Ještěže mě tu téměř nikdo nezná :D

      Vymazat
  2. Nerozumím oblibě žehlících prken. Je to úzké, zabírá to hodně místa a ještě se na tom žehlí blbě. Já žehlím na normálním stole. Hodím na něj tenkou deku, na něj staré plátěné prostěradlo, aby se deka nepřipálila, a trička vyžehlím na jeden zátah bez nutnosti věčného popotahování po prkně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase nemám ráda žehlení na stole. Věčně se mně dělají hrbolky (jsem totiž hrozně šikovně zručná ...) A navíc mám o ten stůl strach. Přecejenom není můj :)

      Vymazat
    2. Tak ty jsi vyšší, asi bys stejně u stolu musela být nahrbená a pak jsem ochotná akceptovat užitečnost prkna. Jinak ti deku dávám na stůl právě proto, aby se mi nic nepřipálilo :)

      Vymazat