sobota 18. ledna 2014

Tvarohový moučník

Tento moučník je u nás doma jeden z nejoblíbenějších, ne-li ten nejoblíbenější. Pokud tedy potřebujete zabodovat, jděte do něj ;) Navíc ho zvládnou v pohodě i začátečníci :))


Budete potřebovat: 
Těsto: 
2 celá vejce 
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku oleje
2 hrnky hladké mouky 
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka

kakao (l-2 lžičky)
2 lžičky rozpustné kávy

Na krém:
1/2l mléka
2 vanilkové pudinky
cukr dle chuti
2 tvarohy (vaničky)
rum dle chuti (já dávám 1 až 2 lžíce)
1/2 másla (125g)

Poleva: 
2 zakysané smetany (já dávám jednu krémovou a jednu klasik od Kunína)
1 celá čokoláda na vaření 

Postup:
Těsto: Vše smícháme dohromady, vlijeme půlku těsta na plech, druhou půlku obarvíme rozpustným kafem a kakaem, nalijeme na světlé těsto a dáme péct do předehřáté trouby 180-200°C na 15-20 min.

Krém: Nejprve si uvaříme klasicky pudink, hned do horkého zašleháme rozpuštěné máslo a poté přidáme oba tvarohy a rum. Pořádně zamícháme, dochutíme cukrem. Krém naneseme na VYCHLADLÉ těsto, uhladíme.

Poleva: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, a pak do ní vmícháme zakysanou smetanu. Polevu naneseme na krém a necháme vychladit v ledničce.




2 komentáře:

  1. To vypadá lákavě! Podobné tvarohové dezerty já úplně zbožňuji, takže hážu odkaz na záložek a jak bude příležitost, ukuchtím. A moc se mi líbí Chamonix talířek, je boží :)

    OdpovědětVymazat
  2. já tvarohový moc nemusím, ale tento! ononom

    OdpovědětVymazat