neděle 9. března 2014

WU WIEN: Den otevřených dveří

Letos jsem se opět vydala na den otevřených dveří. Ano, byla jsem tam už loni, ale já byla zvědavá na tu novou budovu. A taky jsem se jich potřebovala na něco zeptat. Proto si přibírám Katku jako doprovod a bukuji lístky na 9:30.

Trochu se bojím, aby Katka autobus stihla, protože to z Blanska nějak nestíhala. Naštěstí přichází k autobusu v 9:27 a my můžeme vyrazit.


Cesta probíhá v pohodě. Vystupujeme nově na zástávce u Stadionu (metro U2) a jdeme pěšky na univerzitu, která je vzdálená jednu zastávku. Když dojdeme za výstaviště, konečně vidíme naši školu. Musíme si několikrát zavřít pusu, abychom tam nestáli s otevřenou hubou. :D Jdeme se zaregistrovat, když v tom zjšťujeme, že stojíme na špatném místě, probíhá tu ještě jedna akce. Jdeme tedy již do správné budovy. Zaregistrujeme se, dostáváme tašku s informacema. Máme to štěstí, že další prohlídka začíná za 6minut. Ujme se nás paní profesorka Johanna, s takovým krásným symbolickým příjmením Czech. :D Jde nám ukázat jednotivé učebny. Fotky z učeben žádné nemám, bylo mi trapné to fotit. :D
Nicméně celá prohlídka mi přišla motivační, to JEDNO MÍSTO Z 3600 STUDENTŮ JE MOJE! :D Jen jsem se trochu děsila těch lidí sedících po knihovnách vzorně se učící. Na to, že je 1. týden od začátku semestru, tak jich tam sedělo opravdu hodně. A ze samotné knihovny šel strach. Před knihovnou stála ochranka, do knihovny se nic nesmělo vzít, všechno strašně přísně kontrolováno. Zlatá MZK v Brně. :)

V knihovně se s námi průvodkyně rozoučila a my jsme s Katkou šly prohlídnout si Mensu. Dostali jsme tam malou pozornost v podobě housky se šunkou (pamatujete si snad na Komisaře Rexe - potom jste snad nic jiného čekat nemohli) a puding. Chtěly jsme si tu dát i oběd, ale bez karty bylo složité placení, tak jsme to vzdaly.

Po návštěvě menzy jsme se vydaly ještě na studijní, zeptat se na pár otázek. A od tama rovnou do Kagranu, mého bývalého pracoviště. Nejprve jsme se šly porozhlédnout po obchodech. A poté jsem šla pozdravit ostatní do Mekáče a popovídat si se šéfovou. Bohužel, měli tam nějaké technické potíže, tak jsem na ni musela hodinu čekat. Ale dočkala jsem se nakonec a brigádu SNAD zařídila.

Pak nás čekala ještě jedna procházka centrem. Jelikož nám byla pěkná zima, zalezly jsme do obchoďáků a na obědo večeři. Odtud jsme už jenom sedly na metro směr na Stadion, tam nakoupily v Merkuru nějaké to jídlo (o mých oblíbených produktech napíšu v létě článek) a žlutým kočárem vyrazily zpátky do Brna :)


4 komentáře:

  1. Hezká univerzita, úplně tvé nadšení chápu :)

    OdpovědětVymazat
  2. WU je nádherná!
    A Vídeň mi už pořádně chybí, ale naštěstí tam za měsíc jedu, a vracet se tam budu ráda kdykoliv :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Připadala jsem si jak v jiném světě :) Snad se tam dostanu :D Já bych měla být ve Vídni už od června, tak snad mé plány vyjdou :)

      Vymazat
  3. Zvenčí to není můj typ, ale vevnitř to vypadá luxusně! Připomíná mi to trošku náš gympl. :D
    Houska se šunkou a puding. Láska prochází žaludkem. No, taky bych se nechala nalákat, ale bohužel neumím německy. :D

    OdpovědětVymazat