Budete potřebovat:
125g kvalitní tmavé čokolády
200g hladké mouky
200g mletých mandlí
80g cukru
špetka soli
3 žloutky
180g másla
Na náplň:
300ml 40% smetany ke šlehání
300g kvalitní tmavé čokolády
Na dokončení:
250ml smetany ke šlehání
mandlové lupínky na ozdobení
Nejprve nad vodní lázní rozpustíme čokoládu nalámanou na kousky a necháme vychladnout. Poté smícháme mouku, mandle, cukr, špetku soli, vetřeme žloutky a máslo. Až se těsto spojí, přidáme vychladlou čokoládu. Z těsta utvoříme kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme na hodinku odpočinout do ledničky
Troubu předehřejeme na 180°C. Těsto vyválíme tak, aby jeden centimetr až 2 přesahoval okraj formy. Přeneseme do kulaté formy o průměru 24 cm a přesahující okraje ořízneme. Dno pořádně propícháme vidličkou a dáme péct na 25 minut. Necháme vychladnout.
Na čokoládovou náplň zahřejeme smetanu a postupně do ní nalámeme malé kostičky čokolády. Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí a se smetanou neudělá nádherný čokoládový krém. Nalijeme do korpus a necháme na 2 hodiny v ledničce, aby krém ztuhl. Po 2 hodinách podáváme s ušlehanou smetanou a ozdobené mandlovými lupínky.
P.S. Upozornění: Nedoporučuji si přečíst, kolik má 40% smetana na šlehání!! A ještě si k tomu přičíst ty 4 čokoládové tabulky!!!! :)
Vypadá to geniálně! Dala bych si hned :))
OdpovědětVymazatDěkuji moc! Bohužel už není :(
VymazatKristý, ten musím mít! :D hned!!
OdpovědětVymazatBohužel už není :( :D
VymazatKoláč vypadá skvěle, dobrá inspirace pro příští dny :)
OdpovědětVymazat