Budete potřebovat:
5 vajec
hrnek cukru krystalu (dala jsem míň, ostatně jako vždy) + 3 lžíce navíc do tvarohu
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžíce kakaa holandského typu
1 sáček vanilkového cukru
1 sáček kypřícího prášku na pečení
1/2 hrnku vlažné vody
1/2 hrnku slunečnicového oleje
500g polotučného tvarohu
1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
3 lžíce mléka, podle potřeby
Čtyři vejce rozklepneme, opatrně oddělíme bílky a žloutky. Bílky dáme do ledničky. Žloutky utřeme s cukreme. Mouku promícháme s kakaem, vanilkovým cukrem a kypřícím práškem a pak postupně zašleháváme k žloutkovému krému. Poté zašleháme půl hrnku vlažné vody s olejem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme do těsta.
Předehřejeme si troubu na 180°C. Tvaroh rozmícháme se zbylým vejcem, třemi lžícemi cukru a vanilkovým pudinkovým práškem. Pokud je tvaroh moc hustý, můžeme zředit trochu s mlékem. Tvaroh naplníme do cukrářského sáčku a křížem krážem ozdobíme kakaové těsto. Dáme péct v předehřáté troubě na zhruba 35minut.
Taťka má dobrý přístup k věci! Dezertů není nikdy dost:)
OdpovědětVymazatJojo :) Akorát já je nějak nemůžu :( Tak se musím hodně hlídat :D
VymazatHezky ti taťka poradil:D
OdpovědětVymazatTohle by mi určitě chutnalo, miluju buchty s tvarohem:)
Vypadá to báječně! Tuhle buchtu miluju, ale děláme trošku jinak tu světlou vrstvu, není tak tvárná, tak z ní děláme spíše takové hrudky a necháme je vpíjet se do první vrstvy - není to možná tak symetrické, ale šmak má dobrý i tak! :D
OdpovědětVymazatMy ji doma děláme taky trošku jinak, chtěla jsem zkusit Apetitovskou verzi, ale "domácí" (s vanilkovým pudingem) je lepší :) Zkusím někdy později přidat :)
Vymazat