Když jsem tento recept uviděla u Verči, hned jsem věděla, že si je brzy uvařím. Místo tagliattele jsem použila ovšem penne. :) Přiznám se, že moc vařit neumím, proto zatím zkouším jednoduchá jídla. A smeanová omáčka se špenátem v mém repertoáru chyběla. Pokud se dostanu do Vídně, tak si tam budu muset vařit sama a takovýhle rychlý recept se mi bude hodit. :)
Na 1 porci budete potřebovat:
1 kuřecí prso
2-3 hrsti čerstvého špenátu
100 ml vývaru (kuřecí)
50 ml smetany (31%)
30 g másla
2 lžičky hladké mouky
sůl
pepř
1 stroužek česneku
1/2 cibule
těstoviny
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme ji na másle. Maso také
nakrájejíme na kostičky a jakmile cibule zesklovatí, přidáme ho také do
pánve. Posypeme ho moukou a restujeme asi 2-3 minuty.
Přidáme nakrájený stroužek česneku, omytý špenát a maso osolte a opepřete. Restujeme další 2 minuty.
Poté přidáme vývar a smetanu, zamícháme a nechámee dusit pod pokličkou.
Pokud by byla šťáva moc řídká, pokličku sejměme a necháme ji chvilku vyvařit.
Na závěr přidáme uvařené těstoviny, promícháme a můžete servírovat.P.S. Určitě navštivte Verčin blog - v kategorii FOOD je jeden z mých nejoblíbenějších, ne-li vůbec ten nejoblíbenější. Skvělá inspirace, zdravý životní styl. A její dortíky? Pastva na oči. Neznám v jejím věku lepší kuchařku-pekařku!
To opravdu recept, kde má být použitý kuřecí vývar, považuješ za rychlovku? :D Nebo jsi to nějak "ošmelila" bujónem? Každopádně to vypadá výborně, podobná jídla mám moc ráda.
OdpovědětVymazatJasně, že jsem to ošmelila bujónem :D Na domácí vývar si ještě netroufám.
VymazatHmmm! Miluju těstoviny! Mohla bych je jíst pořád, protože je tolik variant, že se prostě nepřejí. :D
OdpovědětVymazatJá se snažím v poslední době těstoviny omezovat - snažím se jíst co nejméně potravin obsahující lepek... Ale těstovinám se špenátem dávám výjimku. :D
Vymazat