Budete potřebovat:
Těsto:
2 celá vejce
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku oleje
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
kakao (l-2 lžičky)
2 lžičky rozpustné kávy
Na krém:
1/2l mléka
2 vanilkové pudinky
cukr dle chuti
2 tvarohy (vaničky)
rum dle chuti (já dávám 1 až 2 lžíce)
1/2 másla (125g)
Poleva:
2 zakysané smetany (já dávám jednu krémovou a jednu klasik od Kunína)
1 celá čokoláda na vaření
Těsto: Vše smícháme dohromady, vlijeme půlku těsta na plech, druhou půlku obarvíme rozpustným kafem a kakaem, nalijeme na světlé těsto a dáme péct do předehřáté trouby 180-200°C na 15-20 min.
Krém: Nejprve si uvaříme klasicky pudink, hned do horkého zašleháme rozpuštěné máslo a poté přidáme oba tvarohy a rum. Pořádně zamícháme, dochutíme cukrem. Krém naneseme na VYCHLADLÉ těsto, uhladíme.
Poleva: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, a pak do ní vmícháme zakysanou smetanu. Polevu naneseme na krém a necháme vychladit v ledničce.
To vypadá lákavě! Podobné tvarohové dezerty já úplně zbožňuji, takže hážu odkaz na záložek a jak bude příležitost, ukuchtím. A moc se mi líbí Chamonix talířek, je boží :)
OdpovědětVymazatjá tvarohový moc nemusím, ale tento! ononom
OdpovědětVymazat