Budete potřebovat:
6 vajec
180g krupicového cukru
180g másla + na vymazání formy
250 vlažného plnotučného mléka nebo smetany na vaření (12%)
1 sáček vanilkového cukru
450g hrubé mouky + trocha na vymazání formy
1 sáček kypřícího prášku
3 lžíce kakaa holandského typu
1. Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu a předehřejeme troubu na 180°C. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřebe cukrem do pěny, a pak přidáme změklí máslo a mléko nebo smetanu. V jiné misce vyšleháme bílek s vanilkovým cukrem na pevný sníh a mouku smícháme s práškem do pečiva. Mouku a pak sníh opatrně zamícháme do žloutkové směsi.
2. Polovinu těsta vlijeme do formy, druhou polovinu obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto. Párkrát jím protáhneme nůž, aby se vytvořilo mramorovování. (No dobře, to mramorování se mi úplně nepovedlo :D) Pečeme asi hodinu.
Žádné komentáře:
Okomentovat